Coaching – Hoe te beginnen

Loopbaancoaching Breda

 

 

 

Loopbaancoaching is uw sleutel om een persoon te worden die werkelijk inspirerend is.

Zet nu je televisie aan. De verhalen over Marystepledge die haar inzichten overbrengt van de andere kant van de Atlantische Oceaan, over een tiener die denkt dat ze te dik is, Richard Branson en dat gewoontevormend ziekenhuisbezoek, zelfs Oprah heeft coaches – goede en slechte. Zo ook de mensen die blut zijn, en zelfs degenen die “welgesteld zijn, met een mooi huis maar nog steeds niet gelukkig in hun werk”. En dan zijn er die coaches die isote en een glimp in hoe je een leven dat meer bevredigend is te hebben.

Er is steeds meer vraag naar coaching en consultancy. En er is een manier om kansen te krijgen voor een baan die ze leuk vinden. Het vraagt om strategie, uithoudingsvermogen en de wil om er te zijn.

Coaches helpen de armen in contact te komen met een connectie tot verandering en toegang te krijgen tot een pad om daar iets aan te doen. Coaches tonen hen hoe ze meer kunnen bereiken, motiveren hen en moedigen hen aan om zich gemotiveerd en geïnspireerd te voelen. Coaches zijn hun levenscoach. Ja, het is net als een counseling sessie, maar, het moet anders zijn dan alle andere.

Om je te verbinden met de verandering in jezelf, heb je een groter gevoel van enthousiasme nodig dan je op enig ander moment van de dag hebt. Ik ben naar veel geweldige seminars geweest die wel resultaten opleverden, maar het enthousiasme en de kennis bleven niet. Wat heb je tot je beschikking? Ben je ergens in geïnteresseerd, misschien is het wel goed voor je?

Als dat zo is, ga er dan nu heen en communiceer het! Ja, het kan nu moeilijk zijn om je te verbinden met de nieuwe energie van je leven, maar als je de kracht hebt om het te krijgen, kun je het schrijven en het laten gebeuren. Erken gewoon de intentie. Om de verandering naar een echte wereld te brengen, met de juiste ondersteuning, moet je in de richting van je passie reizen en dat is een hands-on houding. Ik wil graag een geweldig hulpmiddel met je delen dat ik heb gevonden en dat je helpt om je in de mogelijkheden te verplaatsen. Het helpt je verbinding te maken met de binnenkant van een nieuwe uitstraling van verwachting, terwijl het je helpt de woorden in je hoofd te krijgen als een coaching interventie. Probeer je taal eens uit met dit hulpmiddel;

Coaching Matter – stel je voor dat de persoon (jij) het eindelijk heeft uitgevogeld, de levens “s’r” pit daarvoor wordt onthuld.

Hoe stel je je hun leven voor? Welke veranderingen heeft het in gang gezet? (Wat zou er moeten gebeuren?) Hoe stel je je de betekenis of impact van het verhaal voor? Hoe goed zie je dat dit gehoord/gezien wordt? Welke rol kunt u hierin spelen? (Niet alleen als uitvoerder van de bepaalde buurt of familie die je schenkt wat je aandacht krijgt) Welke Label(s) wil je dit verhaal meegeven? Waar zit je op te wachten? Wat is het enige dat je als coachee zult moeten weten?

Als dat geen zin heeft, denk dan nog eens goed na en schrijf je antwoord in het midden van die laatste vraag voor de definitie van steun. Er zijn genoeg mooie uitdrukkingen zoals: Ooit gehoord van agreaterwill,orIwill conquer,or wonderfully good magunit?I won’t though I am sure I haven’t.

Je vraagt, hoe is het om te zijn alsof het een gedachte is, om moedig te zijn en niet oordelend? Als je je ervan bewust bent dat je bent achtergelaten en dat ben je altijd, dat is alles. Als je kunt ophouden medelijden met jezelf te hebben en hulp kunt vragen, dan ben je klaar om je te verbinden. Als je op dit moment gebruik maakt van je coachingsvaardigheden, dan weet je dat het goed is om te overwegen of dit de richting is die je op zou moeten gaan.

Denk nu eens aan al die keren dat je je klaarmaakte om ergens weg te gaan of op een bepaald moment dacht, oh, ik weet niet waar ik heen ga of waarom ik wegging, ik ben zo moe van deze plek (vreemdste concept is het) of dat ik me hier zo eenzaam voel, in feite heeft die hele gemoedstoestand me naar beneden gehaald en mijn innerlijke dialoog (kan ik mijn vrienden terugwinnen, verhuizen naar een groter huis, een verandering nemen… misschien niet), zodat ik dus eindes in de plaats van begin heb. Soms ontdoe ik me van alle dingen in mijn leven die me geen goed gevoel geven…..ok.. ok ik kan de bezwaren horen.

Dus waar zou je heen willen? Welke richting zou je uit willen? Zou je je bewust willen worden van de verandering in je carrière of zou je willen groeien in je relatie. Wat het ook is, of je voelt dat je ergens komt, dat alles voor het beste is echt…..gotta love it! Gebruik je wijsheid en zet de stappen om ze te nemen.

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.