Hoe zorg je voor je tanden?

Tandartspraktijk Nijmegen

 

 

 

 

Aan welke activiteiten kan ik deelnemen als ik mijn gebit verzorg?

Een droge mond maakt u vatbaar voor voedselinfecties. Daarom is het heel belangrijk om suikerhoudende voedingsmiddelen die zuren en koolhydraten bevatten te vermijden. Voor voedingsmiddelen die zuur zijn, zoals tomaten en citrusvruchten, kan een aanpassing in het dieet nodig zijn. Sommige huismiddeltjes, zoals het zuigen op suikervrije snoepjes, kunnen u ook helpen. Vermijd activiteiten die het tandglazuur doen scheuren, zoals kauwgom kauwen of het draaien van de tanden.

Gebruik bij pijn en ongemak geen kunstgebit totdat uw tandarts u dit voorschrijft. U moet ook een beugel of ander gedeeltelijk kunstgebit vermijden terwijl u herstelt. Het kan nodig zijn dat uw tandarts u pijnstillers voor uw gebit voorschrijft gedurende de periode dat u behandeld wordt voor uw tandpijn.

Hoe lang duurt het voordat mijn tand genezen is?

De tijd die nodig is om te genezen hangt af van hoe erg de tand beschadigd was en hoe lang de persoon al last heeft van kiespijn. Goede gewoonten, zoals tweemaal per dag poetsen, flossen, het volgen van een oraal dieet en het koesteren van de ene mond op de andere, zijn belangrijk om het genezingsproces te versnellen. U moet de instructies van de arts opvolgen wat betreft het aantal keren dat u mag eten en drinken vóór uw tandartsafspraken.

Wat is het beste mondwater dat ik in mijn therapie kan proberen?

Uw tandartspraktijk of mondhygiënist kan u adviseren wat voor u het beste mondwater is. Het bevat meestal een ingrediënt dat Triclosan heet en dat helpt bacteriën te doden en die vervelendeceptorbestrijdende stukjes in uw mond te laten rondvliegen. Je kunt het wel of niet goed verdragen. Mijn mondhygiënist zei dat ik het niet moest gebruiken toen ik gaatjesinfecties had. Ik probeerde het en liet het in mijn mond zitten. Ik wilde iets proberen dat de pijn zou wegnemen, maar niet zoals de commerciële producten. Ik vond het beste mondwater in een vitamineshop verderop in de straat. Ik kocht een fles voor $6,99 plus verzendkosten. Het was prijzig, maar het nam de onzuiverheden van mijn zere tanden weg. Sommige mensen hebben er zelfs betere resultaten mee geboekt dan met de commerciële producten.

Zodra mijn tandarts me vertelt wat hij van me wil, is het mijn taak om daarvoor te zorgen. Ik ben van plan mijn gebit twee keer per dag te verzorgen, zodat ik twee keer de kans heb om te eten en te flossen. Als ik van plan ben de stad uit te gaan voor een belangrijke reis, laat ik het in mijn mond zitten zodat ik er niet aan hoef te denken een mondwater mee te nemen dat ik niet vertrouw.

Tandartsen hebben de taak u de schoonste en beste tandheelkundige zorg te bieden. Het is een taak die ze moeten uitvoeren, tegen betaling, en om het goed te doen. We betalen honderden, zelfs duizenden dollars voor tandenbijten, mondspoelingen en het verwijderen van tanden met een laser. Als we zoveel zouden betalen voor diezelfde diensten zouden we duizenden dollars per jaar besparen. De meeste tandartsen en mondhygiënisten leveren trays en kleine schoonmaakwerkzaamheden. En dan hebben we het nog niet eens over hoeveel geld we verspillen door die trays niet goed schoon te maken, hoe het poetswater nooit weg lijkt te gaan, hoe er altijd imitatiezwart in onze mondhoeken zit… enz.

Dit gebeurt in onze eigen huizen en daar moet over gesproken worden. Het is zo’n verdomde puinhoop. We denken dat we veilig zijn in ons eigen huis. Maar we zorgen niet goed voor onze tanden en tandvlees. We sporten niet en eten niet goed. We vertrouwen op de Achieve-plafonds om voor ons te zorgen. Een kunstgebit of beugel is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen. We gebruiken veel wilskracht om onze tanden te poetsen en een rechte houding aan te nemen. We denken dat het voldoende is om gewoon een pilletje te nemen. We staan er niet eens bij stil dat we wel eens last zouden kunnen hebben van een onveilige en hardnekkige gaatje die gemakkelijk in onze mond naar buiten zou kunnen komen.

In tegenstelling tot wat we horen, moeten we proactief zijn als het gaat om onze eigen gezondheid. We moeten ons bewust zijn van ons lichaam en ons deel doen om tandbederf bij volwassenen niet alleen te voorkomen, maar ook te behandelen voordat het begint. We moeten ijverig zijn in het verzorgen van de tanden in onze mond. Zelfs als er geen sprake is van tandbederf, moeten we toch op onze mond letten en tweemaal per dag grondig poetsen. We moeten voorzichtig zijn met het voedsel dat we eten en de dingen die we consumeren. Gebruik het altijd als motivatie om goed voor onze tanden en ons tandvlees te zijn. Het werkt echt en het is de moeite waard.

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.