Relaties en verhoudingen

Relatietherapeut Utrecht

 

 

 

 

 

De relatie zelf: Als je mensen om je heen hebt, zowel goede als slechte, kun je een reden vinden om met elkaar te blijven praten. Totdat je een ruzie of twee hebt meegemaakt, zul je met elkaar optrekken en het doel van partnerschap is om elkaars relatie op te bouwen. Een relatie is niet alleen maar een uitwisseling van lichamelijke genegenheid, hoewel het wel belangrijk is dat dit er deel van uitmaakt. Naarmate je groeit, ontdek je bepaalde dingen die je leuk vindt en die je niet wilt veranderen, en een ander kan veranderen; zijn partner kan ook veranderen.

Het is gemakkelijk om ruzie te maken als je een gesprek hebt met iemand van wie je houdt, maar het is niet altijd gemakkelijk om verder te praten. Eventuele conflicten resulteren in een oproep om te bellen of af te spreken. Meestal vinden mensen hun reacties bevrijdend en opbeurend voor elkaar en voelen daarom niet de behoefte om in dezelfde ruimte te zijn voor Heel vaak voelen beide mensen zich meer verbonden met waar ze het over hebben.

Het is waar dat de twee ruziënde mensen het opmerkelijke hebben gevonden – de relatie, of de kans, toen zij de kraan opendraaiden en water vonden stromen. Het is een soort positieve energie die de twee partners voor elkaar hebben. Het is wat er tussen hen beiden gebeurt dat hen in staat stelt om te praten en te bestaan als een koppel.

Ik ben er zeker van dat ruzies bij elk koppel kunnen voorkomen, maar meestal zijn het positieve ruzies die resulteren in de ervaring van zelfrespect en verbondenheid, waardoor elke persoon het gevoel krijgt dat de relatie zonder angst nieuwe deuren kan openen.

Lesgeven en hier is een verhaal om te illustreren…

Een man en een vrouw gingen op reis. De man wilde de kinderen hebben die hij nog droeg. Mijn vriendin verliet hem en nam de kinderen mee. Hij wilde niet dat ze terugkwam en ontdekte dat hij twee dagen over tijd was en hij kwam terug. De vrouw was verbaasd en boos dat ze een kind had. Hij kon geen antwoord op zijn vragen krijgen. Hij vroeg hen te praten, maar de kinderen wilden niet geluisterd worden.

Daarmee leerde de vrouw communiceren in plaats van ruziën.

Als relatietherapeut kun je antwoorden vinden op vier vragen:

1. Wat wij niet weten heeft alleen macht over ons als wij ervoor kiezen om in communicatie te blijven slapen en niet met elkaar te praten.

2. We doen dingen uit gemakzucht die onze relatie schaden, maar niet uit liefde.

3. De conflicten en ruzies die tussen ons gebeuren, worden niet veroorzaakt door één persoon, maar door een andere manifestatie van dezelfde onzichtbare samenzwering waartoe ook u behoort.

4. Als onze ruzies brutaal worden, nemen we een deel van de relatie op ons dat er in onze gevoelens alleen maar aan bijdraagt.

Wat er in het bovenstaande verhaal gebeurt is dat iemand hoorde over het begin van het partnerschap en er alleen maar over kon nadenken. Maar het echtpaar voelde zoveel over de grootsheid van hun relatie dat die gevoelens alle relaties in hun leven begonnen te beïnvloeden.

Relaties zijn niet ingewikkeld, maar ze worden te veel verkeerd begrepen. Gevoelens zijn de taal van communicatie die ons verbondenheid brengt voor een positief leven.

Je liefde kan als water dieper in de relatie stromen wanneer er minder afleidingen zijn. Je moet veel emotionele oppervlaktelagen in je relaties loslaten om de grotere communicatie en goddelijke liefde te bereiken die van binnen wordt vastgehouden.Psycholoog

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.