Uw team coachen

Coach Culemborg

 

 

 

 

Mensen gaan naar de handelsschool, halen een beroepskwalificatie of zo en worden dan gecoacht om voor hun examens te slagen. Maar hoe zit het met het individu dat wordt gecoacht om kansen te grijpen, om zich sterker en zelfverzekerder te voelen, zodat zij de controle over hun leven kunnen nemen en hun familie en collega’s naar hogere prestaties kunnen leiden. Dit is waar coaching verbluffende resultaten kan opleveren.

Coaching is geen oplossing voor al uw problemen, het is eerder een oplossing voor 80% van uw uitdagingen. Deze problemen kunnen worden bereikt door resultaten te boeken, doelen te stellen of uw eigen vaardigheden en bekwaamheden te ontwikkelen. Bij coaching gaat het erom u te helpen ontdekken wat u wilt en meer van de tijd te krijgen wat u wilt. Coaching gaat niet over het focussen op je zwakke punten en je helpen jezelf op te bouwen.

Bij coaching gaat het om het behalen van resultaten en het creëren van succesvolle verandering en stabiliteit voor het individu, het bedrijf, het team of de organisatie. Het isHoe gaat het? in het moment, coaching gaat over resultaten!

Opleiding is de manier waarop we leren, maar coaching is de manier waarop we onze gevoelens en gedragingen ontwikkelen en motiveren om resultaten te boeken. Het is de evenwichtige aanpak van coaching voor groei en ontwikkeling die de snelheid en de kwaliteit van het succes verhoogt in plaats van te leren wat te doen!

Dus, wat coaching niet is! Het is geen counseling, therapeuten, psychologen, persoonlijke of zakelijke consultants, hypnotherapeuten of het gewicht van persoonlijke ontwikkeling alleen omwille van het. Daarom is het belangrijk te weten dat wanneer je een coach zoekt of omdat je bedrijf coaching nodig heeft, het van vitaal belang is dat je alles doet wat je kunt om uit te vinden waarin ze precies gespecialiseerd zijn, mijn ervaring is dat dit is zodat je kunt beslissen of ze in staat zullen zijn om je te ontwikkelen om je doelen en doelstellingen te bereiken zonder je groei te belemmeren, want we kunnen niet HOME mode op ons eigen!

teamgenoten zijn ambivalent, ze zijn verward, boos, blij en moeten worden blootgesteld om te kunnen gedijen. Als leider of teammanager van een sportteam is dit belangrijk, want als we onze spelers laten wegkomen met verveling, apathie, lethargie en lusteloosheid, dan onderwijzen we onproductieve methoden van tijd- en prestatiemanagement en zullen we de groei van het team verstikkenhttp:// glutomaniac.blogspot.com/2007/DE- Nu/8.html

We reageren allemaal op e-mailberichten, spam, enzovoort die naar ons worden gestuurd. Als we het op ons af laten komen, worden we vatbaar en reageren we negatief, en verdoven we blindelings onze hersenen. Nou, als je je team aan het coachen bent en je besluit te zwijgen en dat is je kracht. Die trainende medewerkers komen er misschien mee weg maar hier is mijn vraag voor jou, speel je voor hen of coach je in hun speelveld?

De kinderen zien geen winst in het sportsysteem om hem of haar te behouden, ze zullen gevolgd worden in een voltijds trainings- en speelprogramma. Wil je dat kinderen opgroeien met het lezen van zelfhulpboeken?

Waarom denken we dat coaches de enigen zijn die het nut van coaching inzien?

De coach – en ik bedoel niet alleen de coach volgt een opleiding om dit te doen. Om op dit niveau gecoacht te worden moet je ook een zelfcoach worden door de oefeningen te doen die de coach in de sessies inbouwt en die ervoor zorgen dat de veranderingen doorgaan. Jij, als atheneem, gaat niet alleen informatie geven zoals je dat in het verleden hebt gedaan. U gaat zelf veranderen.

Ik ben meer dan 20 jaar senior manager geweest en ik vroeg me af waarom eigenaren van ovens hun oven na vele jaren niet opsturen, ook al is de oven altijd klaar, als de baas toevallig thuis is wanneer hij moet worden opgestuurd.

Nu weet ik dat niemand van ons zich bewust is van de tijd, de energie of het geld dat in onze opleiding gaat, die met de consequente uitvoering ervan, ons in staat zal stellen coaches te worden.

Ieder van ons heeft zich anders in deze wereld ingeleefd, we moeten ons omvormen naar de nieuwe wereld van communicatie. Hallo! Hoe ga je je weg vinden? Zoek je mensen van middelbare leeftijd? Nee, COACH!

Geef me alsjeblieft wat hulp! Zonder dat verlies ik mijn leven, mijn doel en ik verlies het perspectief op hoe de dingen gedaan worden, in feite welke kant mijn leven op gaat! Mijn mentor voor twee jaar daarna, had maar één antwoord op mijn vragen, niemand van ons had zijn antwoord toen hij naar Afrika kwam en dat is een verlies voor de hele wereld.

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.