Wat is therapie en hoe werkt het?

Sensitherapie

 

 

 

 

 

 

 

verschillende therapeutische modellen

Er zijn veel verschillende therapieën vastgesteld door de American Psychological Association en de American Psychiatric Association.

Sensitherapie is meestal een langdurige behandeling. Therapie is meestal een brede strategie die gedurende een langere periode vele symptomen aanpakt. De eerste stap in een therapieprogramma is een beoordeling om te bepalen welke therapieën geschikt zijn voor de cliënt. Het doel van de sensitherapie is symptoombestrijding.

Het beoordelingsproces geeft een systematische benadering van het diagnoseproces om te bepalen welke therapie(ën) geïndiceerd is/zijn door de huidige klachten van de cliënt.

Verschillende resultaten van de therapie:

o Psychotherapie leidt niet automatisch tot de resultaten die de cliënt wenst. Het resultaat zal een combinatie zijn van therapeutische technieken en het vaardigheidsniveau van de cliënt.

o De impuls om iets te veranderen of te doen zal niet komen van een verandering in het gedrag of de emotionele toestand van de cliënt; de verandering zal eerder gedreven worden door het veranderen van de eigen waarden, persoonlijke doelen, en betekenissen van de cliënt.

o De therapie-ontmoeting is een eenmalige of tijdelijke situatie; zij vereist evaluatie en versterking om in de loop van de tijd effectief te zijn. Een verandering van gewoonten vereist dit.

o Een therapeut of hulpverlener kan geen veranderingen in het leven van de cliënt aanbrengen of in gang zetten, tenzij de cliënt bereid is met deze veranderingen in te stemmen.

o Psychotherapie is over het algemeen ontworpen om de symptomen en de gemanifesteerde uitkomsten aan te pakken in plaats van de oorzaken van het gedrag en de voorgeschiedenis van de cliënt. Dit proces is bijzonder belangrijk als het gaat om de behandeling van verslavingen.

o Het soort therapeut waar een cliënt terecht kan wordt bepaald door het relatieve belang van zijn huidige probleem.

o Elke cliënt is anders en hun problemen zijn daarom uniek. Een persoonlijke geschiedenis of een gepercipieerde autoriteit over het probleem zal van invloed zijn op het soort therapie dat een cliënt krijgt. De rol van de cliënt in de behandeling wordt bepaald door de autoriteit die hij/zij ervaart ten aanzien van het probleem.

o De relatie tussen de cliënt of alcoholist en de therapeut of hulpverlener kan de therapeutische alliantie beïnvloeden.

o De rol van de cliënt of alcoholist tijdens de behandeling is uiterst belangrijk en deze zal van invloed zijn op de algehele vooruitgang van de patiënt of patiënte.

Cognitieve gedragstherapie

Deze vorm van therapie is effectief voor patiënten met angst, middelenmisbruik, eetstoornissen, depressie en fobieën.

o pto1 Zeven bevestigende leiderschapsfactoren,

o 1) Patience

o 2) Samenwerking

o 3) Zelfvertrouwen

o 4) Motivatie

o 5) Masociale vaardigheid

o 6) landbouwvaardigheden

o 7) Geestelijke vaardigheden

o

o onderscheiden door Christus barst; Christus is een genezend geschenk waardoor een verandering in hem en in de wereld mogelijk zal worden gemaakt

o Christus is het licht/vuur dat u verlicht en u in staat stelt onderscheid te maken tussen goed en kwaad en u zal helpen de juiste keuzes te maken en de donkere en onheilspellende momenten onder ogen te zien. Hij is een gids voor je weg door het leven, en je kunt je tot hem wenden voor hulp en advies.

o De symptomen die u bij uw patiënt kunt vaststellen met deze zeven bevestigende leiderschapsfactoren zijn die van “cognitieve gedragstherapie” succes.

o Een geestelijke of andere religieuze beoefenaar die weigert zichzelf als arts te beschouwen, treedt op als een klinisch verpleegkundige op een kruispunt. De patiënt zelf is de enige die in staat is het probleem en de eisen voor therapie te definiëren

lees meer:

 

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.