De life coach

Life coach Eindhoven

 

 

 

 

Vaak, op het moment dat een cliënt zich zijn/haar verkeerde ideeën realiseert, begint hij/zij zich daarvan los te rukken. Soms is de cliënt niet bereid om deze verkeerde ideeën los te laten. Om het succes van de coachingrelatie te verzekeren, voorziet de life coach de cliënt van specifieke vragen die alleen door de cliënt kunnen worden beantwoord. Deze vragen helpen de cliënt zijn verkeerde ideeën over zichzelf en over de wereld te doorbreken. Dus, als de cliënt het gevoel heeft dat hij/zij niet in staat is om zulke vragen te beantwoorden, dan stelt de life coach een vraag die interessant, creatief of anderszins is en die de cliënt op het juiste spoor kan brengen.

Een life coach helpt een cliënt op drie manieren :

1. Helpt de cliënt zijn/haar verkeerde ideeën te identificeren.

2. Helpt de cliënt zijn verkeerde ideeën te doorbreken met behulp van de juiste vragen.

3. Begeleidt de cliënt bij het uitvoeren van de juiste acties.

Met behulp van deze drie dingen wint een cliënt de strijd tegen zijn/haar verkeerde ideeën over zichzelf en over de wereld. Laten we het geval nemen van een persoon die vindt dat ze helemaal niet creatief is. Met de hulp van een life coach begint deze cliënt zijn gedachten te identificeren en laat hij deze verkeerde ideeën langzaam los. Nadat hij zijn verkeerde ideeën over zichzelf heeft veranderd, gaat hij verder met het veranderen van zijn ideeën over die van anderen. Na het veranderen van zijn verkeerde ideeën over de wereld, begint hij met het veranderen van zijn opvattingen over zijn eigen ik. Na het veranderen van zijn verkeerde ideeën en zijn verkeerde meningen over zijn wereld, begint hij zich goed te voelen over zichzelf. Hij begint zijn gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen tegelijkertijd te laten groeien.

We zijn veel mensen tegengekomen die het gevoel hadden dat ze geen goede verkoopbrief konden schrijven. Met de hulp van een coach kon deze cliënt een betere, creatievere verkoopbrief schrijven. Er zijn veel van dit soort gevallen die heel slecht en wanhopig presteren op de verkeerde dingen. De life coach helpt de cliënt bij het identificeren van zijn verkeerde ideeën over zichzelf en de wereld. Hij begeleidt de cliënt in het doorbreken van zijn verkeerde ideeën door hem positief over zichzelf te laten komen. Hij tilt de cliënt op om positief over de wereld te worden. Hij inspireert de cliënt om zijn negatieve gedachten te veranderen in positieve. De levenscoach vertelt de cliënt, ten eerste:

1. Als je met je vrienden naar de supermarkt gaat, zeg dan: “We gaan naar de supermarkt.”

2. Vervolgens moedigt hij de klant aan om de supermarkt te bezoeken zonder door het eerste gangpad naar binnen te gaan.

3. Moedigt de klant aan om naar de voorkant van de supermarkt te gaan zonder door de eerste of de tweede rij te gaan of om door een andere rij te gaan, als hij zich daar prettiger bij voelt.

4. Dan loopt de life coach met de cliënt door de eerste baan.

5. Vervolgens begeleidt de life coach de cliënt bij het identificeren van meer dan twintig van zijn verkeerde ideeën over zichzelf en over de wereld.

6. Dan vertelt de life coach de cliënt om zijn gedachten over elke persoon (inclusief zichzelf) op te schrijven.

7. Vervolgens begeleidt de life coach de cliënt om zijn gedachten over elk item in de supermarkt te identificeren (opnieuw, inclusief zichzelf).

8. Vervolgens gaat de cliënt door de enkele rijstrook zonder een andere rijstrook te nemen.

9. Dan loopt de cliënt in de eerste baan.

10. Dan loopt de cliënt in de tweede baan, en dan, tenslotte, loopt hij in de derde baan.”

“We hebben allemaal mensen en realiteiten die anders zijn aangewezen voor ons eigen welzijn. Wij hebben allen afzonderlijke levens voor ons, en een afzonderlijke orde van dingen om mee om te gaan. In plaats van na zonsondergang te worstelen om dingen te behouden die niet van ons waren, zou het lieflijker zijn ons onaangeroerd en intrinsiek slapend over te geven aan het ons getoonde over onszelf voordat we geboren worden als nieuwsgierig geschapen wezens. Laat de berg die je wil je lessen scheppen en de rivieren stromen er naar toe.”

– M.A Radha

Nota: U mag dit artikel gratis publiceren in uw eigen e-zine of in uw e-journal, zolang u de bio en website link in de resource box hieronder opneemt. Dit artikel mag vrij verspreid worden in zijn geheel, elektronisch, of in druk, zolang het copyright en de auteur bio intact blijven. illustraties en credits inbegrepen.Coach

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.