Yoga – Wat is het?

Yoga Veldhoven

 

 

 

 

 

 

 

Yoga is niet een fysieke expansie in een verheven ruimte, zo gesloten, beschermd en afgeschermd als een geheim bewaakt door een machtige man onder ons. Het gaat niet over een of ander surrealistisch of exotisch land, noch over een fysieke reis waarin de wereld alleen maar verder gaat met bestaan, terwijl jij er in zit. Yoga gaat over een levenspartner, een levensvaardigheid die heeft ontbroken. Yoga gaat over je geest, je ziel en de eeuwige verbinding met de mensheid en het universum. Yoga is evenwicht. Yoga gaat over het verbinden van alle niveaus van ons wezen door middel van bewustzijn, en door een brug te slaan tussen de geest en het lichaam en dit te verbinden met de ervaring van niet-afhankelijkheid. Yoga is het inzicht dat de geest en het lichaam voortdurend met elkaar verbonden zijn en niet alleen op fysiek niveau, maar ook op spiritueel en emotioneel niveau. Het is ervaren vanuit vele culturen tot en met India met zeer weinig verandering in naam en sommigen zeggen “Yoga is niets anders dan je verbinding met God. Je moet de energie voelen, de ziel die uit de geest komt, bewustzijn tot bewustzijn in meditatie”. Yoga is dus de verbinding tussen geest en lichaam.

Wat is het dat Yoga leert? Yoga leert dat JIJ de ENIGE persoon bent die verantwoordelijk kan zijn voor het maken van je eigen beslissingen en de sleutel tot je eigen evolutie. Yoga leert dat, hoewel er een hele reeks keuzes kunnen worden gemaakt op fysiek niveau, Yoga gaat over het verkrijgen van toegang tot de wijsheid die in onze emotionele lichamen huist en dus is het belangrijk om het beheersen van je emotionele lichaam op te nemen als een voorwaarde voor het maken van je beslissingen op het fysiek-spirituele niveau. Het is de sleutel tot je emotionele ontwikkeling en spirituele ontwikkeling. Yoga gaat over leren mediteren en het gaat ook over bewust zijn van heel jezelf. Het gaat over het hebben van een ware intimiteit met je innerlijke zelf.

Yoga gaat over het vinden van je eigen manieren om je geest, lichaam en ziel moeiteloos te integreren in het yogameditatieve proces. Wanneer je leert je eigen Yoga beoefening te ontwikkelen, ben je in staat Yoga te begrijpen en te internaliseren als een levenslange beoefening om je spiritualiteit te versterken, je emotionele lichaam te ontwikkelen en je geest en lichaam te integreren tot een heel wezen. Yoga gaat over het creëren van een hele ervaring. Het gaat over gaan voor het goud en het bereiken van je hoogste doelen en het volledig integreren van alle drie de sferen in het bewustzijn.

Yoga is de verbinding met ons hoger zelf dat ons in staat stelt te communiceren met en toegang te krijgen tot onze aanwezige collectieve intelligentie en onze onbeschrijfelijke metafysische matrix & collectief onbewuste. Yoga is de ontmoeting tussen intuïtie, universele kennis en een eenduidige wil om op situaties te reageren in plaats van erop te reageren, gericht op de volgende juiste actie voor het juiste moment. Dit is een sleutel tot een verrijkend leven. Yoga is de verbinding met de Goddelijke schepper. Yoga gaat over het overstijgen van de fysieke wereld en het verbinden met de metafysische dimensie door diepe meditatie.

Alle Yoga technieken impliceren het bewust gebruik van onze verbeelding. Er zijn verschillende soorten Yoga technieken, die elk een uitdrukking zijn van een ander soort Yoga techniek.

De Yoga Asanas zijn:

– voorkeuren voor een bepaalde houding- structurele houdingen waarin je gaat om je psycho-fysieke toestand te veranderen- meditatieve asana’s die je toestand veranderen en je meenemen naar de transcendente werkelijkheid- asana’s die je helpen een zekere mate van zelfbeheersing te bereiken

Yoga is een voedende praktijk die je helpt om alle niveaus van je wezen in balans te brengen door bewustwording en verbinding met het hogere zelf, en uiteindelijk zelf-transformatie.

Om u voor te bereiden op de Yoga Asana, kunt u gebruik maken van de volgende technieken, waarvan men zou kunnen denken dat u er vertrouwd mee bent, en waarvan u dat misschien niet bent. Yoga Asana

1) Zittende kromming asana – Begin in een lade of ergens waar je niet gestoord wordt en rol langzaam – één centimeter per keer – je schouders naar voren, waarbij je de schouders naar beneden trekt naar de onderkant van de ribbenkast.

2) Halve kromming asana- De diepte van het profiel afnemend naarmate je langs de zijkant van je hoofd naar beneden komt.

3) Krommingsasana- ga op je zij liggen en rol je benen op in een hefboompositie over je enkels. Adem je buik uit, en oefen dan de recreatieve Inspanning uit, zodat je geen kramp in de rug voelt.

4) ZittendeTwee emotie kromming asana- Willekeurige beweging met een lange lepelbeweging – rol langzaam je romp naar achteren, waarbij je de ruggengraat recht maakt, terwijl je een lange zucht inademt, terwijl je de beweging over de gehele herhaling oefent.

5) ZittendTw emotedTw emotedBeautiful Curvature asana- Het vegen van je hoofd en het losjes kussen van je kin terwijl je verwend wordt.

Zult gij u begrenzen tot de schoonheid van het leven en eindelijk bevallig worden en genieten van de vrijheid van het huidige ogenblik?Fysiotherapie

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.