Family Care Giving Nanny

Kinderopvang hilversum

 

 

 

 

 

Volgens het U.S. Department of Health and Human Services worden ongeveer 5,3 miljoen kinderen in de Verenigde Staten verzorgd door een familielid, zoals een ouder, grootouder, babysitter of broertje of zusje. Het merendeel is fulltime in dienst van de ouders. Het Department of Health and Human Services schat voorts dat er beperkingen en tijdsbeperkingen nodig zijn om voltijds voor een gastkind te zorgen. De gemiddelde hoeveelheid tijd tussen de kinderen voor een gezinslid dat voltijds voor 5 kinderen zorgt, bedraagt 5,4 uur.

De meest voorkomende voltijdse baan voor een gezinslid dat in een jaar voor meer dan 5 kinderen zorgt, is kinderoppas, gevolgd door onderwijs aan kleine kinderen, en vervolgens aanverwante banen. In de particuliere sector worden 4,7 miljoen kinderen verzorgd door familieleden die binnen of buiten het gezin wonen. Het gemiddelde gezin dat voor 6 kinderen zorgt, heeft ongeveer 2,2 voltijds geschoolde werknemers.

Voltijds zorgen voor het gezin vergt veel moeders en vaders. Gewoonten en culturele tradities beperken het aantal beschikbare voltijdse beroepen in de zorg voor en het dragen van kinderen tot een klein aantal. Een andere reden waarom de meeste zorgtaken door een familielid worden uitgevoerd, is omdat een familielid aan een medische of fysieke aandoening lijdt waardoor het anders moeilijk wordt om een voltijdse carrière uit te oefenen. Een gezinsverzorgster kan zorgen voor een goed gevoede en geklede tween in de naschoolse opvang of de nachtdienst als mama en papa hun dienst hebben en niet thuis voor de tween kunnen zorgen.

Een “zelfstandige” zorgverlener of nanny is daarentegen iemand die door een werkgever wordt betaald. Een gezinszorg gevende nanny zal een schema en een zakelijke positie hebben. Een familie verzorgende nanny begint bij $1-$5 per uur en elke time out zal naar verwachting meer in rekening brengen. Het loon is afhankelijk van de grootte van een gezin als factoren die het salaris van een familie nanny’s bepaalt variëren van de laagste $ 15 – $ 35 per uur tot de hoogste $ 25 – $ 50 per uur tot $ 35 – $ 50 per uur.

Er zijn veel taken die een familie verzorgende nanny kan vragen. Een nanny kan ½ salaris overuren vragen, extra uren of nieuwe taken van vorige cliënten. De beschikbare taken zullen met een cliënt worden besproken. Gewoonlijk worden taken als wassen en schoonmaken en licht huishoudelijk werk door de familie nanny op zich genomen. Een nanny zal normaal gesproken ook koken voor het gezin en helpen met boodschappen doen en boodschappen doen. De nanny kan ook cliënten naar afspraken of andere evenementen vervoeren.

Met alle unieke vereisten die een voltijds professioneel nanny- of babysitterbedrijf met zich meebrengt, zijn er nannies die slechts af en toe gekwalificeerd zijn om als oppas of huishoudster te fungeren. Families die op zoek zijn naar professionele hulp zullen elke nanny zorgvuldig moeten bekijken en achtergrondcontroles moeten uitvoeren. Naast een controle van het strafregister, moet een correct dossier ook een socialezekerheidsnummer bevatten. Een familie die nanny’s verzorgt, is bereid aan het screeningproces deel te nemen en zal gewoonlijk ook een mondelinge overeenkomst invullen.

Nannies en gezinsverzorgsters zijn tegenwoordig een veel voorkomende vorm van kinderopvang in de Verenigde Staten. De ouders wensen zich te verzekeren van een goed betaalde professionele zorgverlening als verzorgers van hun kinderen. Aangezien de huidige economie vooral een negatieve invloed heeft gehad op de financiën van veel gezinnen, kunnen nannies een oplossing zijn voor een anders onvermijdelijke situatie.

lees meer:

This entry was posted in gezondheid. Bookmark the permalink.